Zamieszczone przez piramida
problem z mocą
Zwiń
X
-
problem z mocą
moja skoda octavia 1.9 tdi ASV 81kw/110km
Podczas jazy mam odczucie braku mocy . Mianowicie przy prętkości 150 jest zastój . Podejżewam że jest to turbosprężarka ponieważ juz raz była serwisowana po przejechaniu 110tys km ( teraz mam 190tys km) . Wtedy też tak było lecz wyskakiwała kontrolka (?zaworowa?). Teraz bez niczego tak się dzieje.
Co w takiej sytuacji zrobić? Jak sprawdzić ze to znowu ona, bo dłyszałem że mogą to być również problemy z przepustnicą lub zaworami. Proszę o pomoc w dniagnozie.
-
-
użyj "Szukaj" tematów o braku mocy jest chyba mniej tylko od tematów "Jaki olej do TDI"
A co do braku mocy to tylko wróżka Ci powie co u Ciebie pierdyknęło.
Tylko logi dynamiczne Ci powiedzą co jest nie tak. A możliwości jest kilka.
zapieczone kierownice w turbo
mieszek
N75
przepływka
czujnik ciśnienia doładowania przy IC
nieszczelne wężyki podciśnienia
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sobo1991odejżewam że jest to turbosprężarka ponieważ juz raz była serwisowana po przejechaniu 110tys km ( teraz mam 190tys km)
No chyba że faktycznie jeździsz lajtowo i zapiekły ci się kierownice bo turbawka nie chodziła w pełnym zakresu. Proponuje narazi pojeździć bardziej dynamicznie tak do 3500 tys obrotów oczywiście po mieście też :wink:
Raczej na zawór bym nie stawiał bo on już przy 120 km/h dawał by znać o sobie.
A najlepiej podjechać na spot w swoim mieście i poprosić kolego o podpięcie do vag.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
Komentarz